ERZURUM / PALANDÖKEN - ŞEHİT MURAT ELLİK İLKOKULU

02-04 Ekim 2023

Halk Eğitim Destekli (Tekvando, Bağlama, Gitar, Ebru vb.) Kursların Başlaması

30 Ek-3 Kasım 2023

3 ve 4. Sınıflar  “I. Kazanım Değerlendirme”

29 Ekim 2023

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı“ Kutlaması

6-10 Kasım 2023

Atatürk’ü Anma Haftası

04-08 Aralık 2023

3 ve 4. Sınıflar  “II. Kazanım Değerlendirme”

18-29 Aralık 2023

Şiirlerin Verilmesi ve ‘Şiir Okuma Yarışması – “Bayrak” Şiiri

02- 05 Ocak 2024

3.ve 4. Sınıflar Futbol ve Mendil Kapmaca Turnuvası

12 Mart 2024

“12 Mart İstiklal Marşının Kabulü” Programı ve İstiklal Marşı  Güzel Okuma Yarışması.

18 Mart 2024

18 Mart Çanakkale Zaferi” Yıldönümü Kutlama Programı (Geleneksel 3. Sınıfların Şehitlik Ziyareti)

13-19 Mart 2024

3 ve 4. Sınıflar “III. Kazanım Değerlendirme”

08-19 Nisan 2024

Şiirlerin Verilmesi ve ‘Şiir Okuma Yarışması – “Dur Yolcu” Şiiri

23 Nisan 2024

“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ” Kutlama Programı

19-25 Nisan 2024

1. Sınıflar “Okuma Bayramı”

02- 03 Mayıs 2024

3 ve 4. Sınıflar  “IV. Kazanım Değerlendirme”

06 Mayıs 2024

4. Sınıflar (Koridor) Zeka Oyunları Turnuvası

07 Mayıs 2024

3. Sınıflar (Mangala) Zeka Oyunları Turnuvası

08 Mayıs 2024

2. Sınıflar (Q Bitz) Zeka Oyunları Turnuvası

09 Mayıs 2024

1. Sınıflar (Abalone) Zeka Oyunları Turnuvası

10 Mayıs 2024

Zeka Oyunları Ödül Töreni

13-17 Mayıs 2024

3.ve 4. Sınıflar Futbol ve Mendil Kapmaca Turnuvası

22 Mayıs 2024

Kermes

NOT: İstenmeyen durumlar karşısında tarihlerde küçük aksamalar olabilir.

Okulumuz talebi doğrultusunda her yıl, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından görevlendirilen Usta Öğreticiler tarafından Zeka Oyunları, Taekwando, Halk Oyunları, Bağlama, Gitar, Ebru v.b alanlarda açılan kurslarda yüzlerce öğrenci eğitim almaktadır. Kurslardaki öğrencilerin performansları 23 Nisan Bayramında gösterime sunulmaktadır.

Şiir okuma yarışmalarında amacımız okulumuzdan mezun olan her öğrencinin vatan millet sevgisi içeren, milli ve manevi duyguları geliştiren,  6 şiir ezberleyerek mezun olmalarını sağlamak. Bunun için her dönem bir şiir tüm okul 2, 3 ve 4. Sınıf öğrencilerine ezberletilerek zümre bazında 1. olan öğrencilerimiz okulumuz logolu yarışma madalyası ile ödüllendirilmektedir. Öğrencilerimiz  3 yılda 6 şiiri ezberlemiş oluyor.

1.     Şiir Arif Nihat ASYA – "BAYRAK" Şiiri

2.     Şiir Necmettin Halil ONAN – "DUR YOLCU" Şiiri

3.     Şiir Arif Nihat ASYA – "DUA" Şiiri

4.     Şiir Orhan Şail GÖKYAY – "BU VATAN KİMİN" Şiiri

5.     Şiir Ülkü DUYSAK – "ZAFER MARŞI" Şiiri

6.     Şiir Cahit Sıtkı TARANCI  – "MEMLEKET İSTERİM" Şiiri

Erkeklerde futbol, kızlarda mendil kapmacası turnuvaları ile amaç hem öğrencilerimizin sportif faaliyetlerde bulunmaları, spora yatkın olan öğrencilerin bu yönlerinin keşfedilip ön plana çıkarılması, hem de sağlıklı yaşam ve öğrencilerin enerjilerini atmalarını sağlamaktır. 1. olan sınıflar turnuva kupası ile ödüllendirilmektedirler. 3 yıldır düzenlediğimiz bu etkinliklerin 4.sünü yapacağız.

Kompozisyon yarışmalarında amaç öğrencilerimizin Türkçeyi doğru ve düzenli kullanabilmelerini sağlamak, duygu ve düşüncelerini yazıya dökebilme fırsatı sunmak. Birinci olan öğrencilerimiz ödüllendirilmektedir.

Zeka oyunlarında amaç öğrencilerimizin; Bakanlığımızın hazırlamış olduğu  2023 Vizyonunda da yerini bulan ve Ortaokullarda artık seçmeli ders kapsamına alınan Zeka ve Akıl Oyunlarının öğrenilerek, mantıklı düşünme, etkili iletişim, ayırt etme, düşünme becerileri geliştirme, görsel algı,  grup bilinci oluşturma, farkındalık kazandırma, üretkenlik, sosyalleşme, kendini ifade edebilme, var olan zekasını kullanma gibi birçok kazanımları edinebilmeleridir. Zümre bazında 1. Olan öğrencilerimiz çeşitli ödüllerle ödüllendirilmektedir.

Şehitlik ziyaretinde amaç her yıl okulumuz 3. Sınıf öğrencilerini önce okulumuza ismi verilen 15 Temmuz Şehidi Murat Ellik 'in Asri Mezarlıktaki şehitliğini ardından  Erzurum Şehitliğini ziyaret ederek vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimize dualarda bulunmak öğrencilerimizde milli ve manevi duygularının gelişimleri sağlamak.

Yayın: 11.09.2017 - Güncelleme: 27.12.2023 10:42 - Görüntülenme: 1387